При 115 жители на община Банско е установено наличието на

...
При 115 жители на община Банско е установено наличието на
Коментари Харесай

След масовите тестове: Няма коронавирус в Банско

При 115 поданици на община Банско е открито съществуването на антитела след всеобщото тестване на популацията за ковид. През последния близо месец изследвани с бързи проби са общо 2250 души. По преценка на здравните органи на някои от лицата бяха направени и PCR проби. Резултатите от тях са негативни, оповестиха през днешния ден от община Банско.

Като общинска администрация с особенo удовлетворение установяваме след извършените задълбочени и обемни проби, че популацията в община Банско е крепко и няма открит огромен брой преболедували за интервала на изключителното състояние, пишат на страницата на общината.

Масовото тестване стартира незабавно след рухването на двуседмичната карантина, която бе наложена в курорта.

С преимущество се изследваха работещите на първа линия служители на реда, медицински лица и обществени служащи. Тествани бяха и всички заети в областта на хотелиерството и ресторантьорството в курорта, както и доста поданици на Банско.

При проучванията екипите на РЗИ бяха подкрепени от общопрактикуващите лекари, работещи на територията на община Банско.

При съблюдаване на целесъобразните санитарни и други условия в условия на световна пандемия, община Банско към този момент работи по подготовката на летния развлекателен и културен сезон.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР