При 100% обработени протоколи ще излязат и окончателните данни за

...
При 100% обработени протоколи ще излязат и окончателните данни за
Коментари Харесай

Стоил Цицелков, ЦИК: Разочарованието от партиите и вялата кампания са причини за ниската активност

" При 100% обработени протоколи ще излязат и окончателните данни за интензивността. Причините тя да пада стабилно, още са налице, тъй че ще продължи да пада. Една от тях е разочарованието на хората от партиите, друга е вялата акция, мъчно беше хората да се ориентират за политиките, които се оферират. Избирателите не осъзнават какъв брой доста тежи техния глас, а младите изпитват незаинтересованост ", съобщи пред Нова тв Стоил Цицелков, ръководител на Обществения съвет към ЦИК.

По думите му обезкуражаваща е информацията, че машинни гласове са изгубени поради проблем с нея, а това не е било правилно.

" Купен избор сигурно е имало. За страдание е резистентен. Съществуват логаритми, които регистрират непропорционално висок избор за някоя партия в избрани секции. Контролираният и корпоративният избор също са сериозен %. Трябва да се напише Изборен кодекс за машини ", акцентира Цицелков.

Гласовете на българите в чужбина сега се преливат с тези у нас. След издание на данните на Национален статистически институт щяхме да имаме два мандата, излъчени единствено с вота зад граница. Така е по закон, сподели още Цицелков.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР