При 100% обработени протоколи от изборите за 48-о Народно събрание,

...
При 100% обработени протоколи от изборите за 48-о Народно събрание,
Коментари Харесай

Враца избра! Ето кои влизат в 48-ото Народно събрание

При 100% обработени протоколи от изборите за 48-о Народно заседание, към този момент е ясно кои кандидат-депутати влизат в Народното събрание от шести МИР-Враца.
Жителите на региона изрично избраха коалиция ГЕРБ-СДС, които имат съвсем два пъти повече гласове от вторите – Продължаваме промяната. Това значи, че най-вероятно от партията на Бойко Борисов в Народното събрание ще влязат двама народни представители от региона. Това ще са лидерът на листата Петя Аврамова и първенецът по преференции Мартин Харизанов. 
Врачанският многомандатен изборен регион излъчва общо шестима народни представители. Сметките демонстрират, че досегашните ръководещи от Политическа партия ще вкарат в 48-ия парламент един собствен представител от района. Това е Деница Симеонова, който представляваше региона и в предходния парламент. 
Минимална е разликата сред идващите три политически обединения – Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и Възраждане. Най-вероятно всички те ще имат представител от област Враца в идващото Народно заседание. 
От Българска социалистическа партия в Народното събрание отива бургазлията Атанас Зафиров. Движение за права и свободи също вкарва собствен претендент, който не е гражданин на региона – Цветан Енчев. Той е преместен по брой преференции от кмета на Борован Десислава Тодорова, само че все пак ще влезе поради хората, които не са упражнили преференциален избор, чиито гласове отиват в неговата сметка. 
Последният, който ще съставлява ползите на жителите на Враца, е дебютант в политиката. Това е учителят Ивайло Папов, който бе повдигнат от Възраждане.  
 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР