При 10% заболели ученици ще се преминава към дистанционна форма

...
При 10% заболели ученици ще се преминава към дистанционна форма
Коментари Харесай

При 10% заразени ученици ще се преминава към онлайн обучение |

При 10% болни възпитаници ще се минава към отдалечена форма на образование, стана ясно на заседанието на Отрасловия съвет за тристранно съдействие в региона на междинното обучение, който разиска Насоките за образование в изискванията на изключителна епидемиологична конюнктура.

Социалните сътрудници одобриха единомислещо препоръчаните от МОН четири сюжета за деяние при другите нива на заболеваемост. Те дадоха и някои градивни оферти, които ще бъдат взети поради при правенето на заповедта на министъра за осъществяване на насоките.

Границата за брой болни, при който ще се минава към онлайн образование ще бъде понижена от 15% на 10%. Към отдалечено образование ще минават първо учениците от 11 и 12 клас, по-късно от 8 до 10 клас, последвани от 5 до 7 клас. Най-малките възпитаници от 1 до 4 клас ще бъдат оптимално в учебно заведение, с изключение на при постигане на " тъмночервена зона ". 

Трябва да се стремим към 50% наличие на учениците в клас, сподели служебният учебен министър проф. Николай Денков. Деца от разнообразни паралелки на един клас ще могат да бъдат събирани в сборна група, само че не и сред класовете, да вземем за пример 4 и 5 клас дружно.

Ако се намираме в " зелената зона ", т.е. под 100 болни на 100 000 души население, учениците сред 1 и 4 клас и децата в детските градини ще могат да бъдат и без маски с решение на педагогическия съвет. В останалите три зони - " жълта ", " алена " и " тъмночервена " маските ще са наложителни за всички, заяви просветителният министър. Ваксинираните възрастни също ще носят маски в образователните заведения, защото Делта разновидността е по-заразен, добави той

Министерството на образованието и науката ще се опита да провежда присъствено разкриване на образователната година за първокласниците в двора на учебните заведения. Но в случай че страната ни попадне в " тъмночервена " зона с 14-дневна заболеваемост над 500 на 100 000 души на регионално или национално ниво, това няма да бъде допустимо. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР