Президентското вето върху НК влиза в Комисията по правни въпросиКомисията

...
Президентското вето върху НК влиза в Комисията по правни въпросиКомисията
Коментари Харесай

Президентското вето върху НК влиза в Комисията по правни въпроси

Президентското несъгласие върху Наказателен кодекс влиза в Комисията по правни въпроси
Комисията по правни въпроси ще организира ново разискване на измененията в Наказателния кодекс, върху които президентът Румен Радев наложи несъгласие, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Новите текстове, с които се променят правила в Наказателно-процесуалният кодекс, бяха признати от Народното събрание на 13 декември 2018 година С тях се дава опция за отсрочване до 48 часа на уведомяването при задържане на разположение. „ Още по-тревожна е опцията арестувани малолетни лица да бъдат в неопределеност за техните родители в период до 24 часа. Конституцията вменява на родителите да се грижат за децата си до тяхното пълноправие и задължава страната да ги подкрепя “, счита президентът.

В претекстовете си президентът показва поддръжка в напъните и ограниченията в битката против тероризма, проведената престъпност и други форми на усложнена незаконна активност като уместни и оправдани, само че не е склонен с метода на законодателя.

Според Радев, без да е обрисуван кръгът на лицата и на съответните закононарушения, за които може да се отсрочва уведомяването, се открива опция за непропорционално засягане на права и се основава риск изключението да се трансформира в предписание. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР