”Президентският вот не е предрешен, когато насреща си имаш ГЕРБ

...
”Президентският вот не е предрешен, когато насреща си имаш ГЕРБ
Коментари Харесай

Васил Тончев: Президентският вот не е предрешен с ГЕРБ и ДПС насреща

”Президентският избор не е превдварително решен, когато отсреща си имаш ГЕРБ и ДПС”. Това разяснява социологът Васил Тончев пред ”Фокус”. ”Не считам че изборите са предрешени, защото да имаш против себе си ГЕРБ и Движение за права и свободи, които са най-организираните партии в страната. Това са много съществени съперници, които във всички случаи на балотажа, ще съумеят да консолидират сериозен избор против Радев “, уточни политологът.

Според него, изборите на 14-ти ноември ще бъдат под егидата на парламентарните избори, а не на президентските, защото за всички е ясно, че президентските избори ще се решат на балотаж през идната седмица. " Мисля, че тези два несполучливи опита просто доведоха до упованията на хората да се случи нещо друго, да докара някакъв фактор, който да води до смяна и до някакъв действителен резултат, в резултат на което се сътвори доста комфортна обстановка за пораждане на този нов политически план, който е на двамата някогашни служебни министри и който се развива въз основата на това, че отношението към служебния кабинет беше много положително от страна на необятната публика ", добави Васил Тончев.

По дуните му на изборите ще следим по какъв начин някъде сред 10 и 20% от тези, които подкрепяха другите партии, подкрепени от митинга, се преливат към новия план на " Продължаваме промяната " и главният източник е от хора, които не гласоподаваха тогава заради отчаяние от резултатите от предходните избори.

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи, а в техните медии тематиката е табу.

Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР