Президентският указ за разпускане на Народното събрание е подписан, съобщи

...
Президентският указ за разпускане на Народното събрание е подписан, съобщи
Коментари Харесай

Президентският указ за разпускане на 46-ия парламент е подписан, текат последните му часове

Президентският декрет за разформироване на Народното събрание е подписан, заяви ръководителят на Народното събрание Ива Митева на депутатите, до момента в който тече последното постоянно пленарно съвещание.

Указът е публикуван на 14 септември 2021 година и в него се насрочват избори за последващо Народно заседание на 14 ноември 2021 година, както към този момент самият Румен Радев заяви.

Междувременно депутатите гласоподават последните законни решения на 46-то Народно заседание. След трансформирането и прехвърлянето на Бюрото за предпазените очевидци към министъра на правораздаването народните представители се заеха да ратифицират даренията на ваксини за ковид.

Парламентът удължи работното си време и до приемане отчета за активността на Временната комисия за полицейското принуждение на митингите предишното лято, ръководена от Николай Хаджигенов от ИБГНИ. Именно той изиска удължаването.

По-рано Мария Капон от същата парламентарна група предложи удължение на времето до привършване на програмата на Народното събрание с приемане на отчета за активността на краткотрайната комисия за проверка на злоупотребите при разходването на средства от предходните ръководещи от ГЕРБ, само че това не бе признато.

Между точките прозвучаха и прощални заявления на партиите, които ще се впуснат в предизборна акция напълно скоро.

От Движение за права и свободи нападнаха президента Румен Радев, че гази Конституцията и демокрацията, като заподозряха, че или " се е самозабравил, или желае президентска република ". След него водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова също направи обзор на свършеното от този парламент и на настоящата политическа конюнктура, като упрекна партиите на митинга, че не са били изменени значими за хората закони. " Началото беше сбъркано, тъй като авансово сложихме разграничителни линии, партии на статуквото и партии на смяната ", изрече съжалението си соцлидерката.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР