Президентският пост е бил договорен за БСП, а премиерският -

...
Президентският пост е бил договорен за БСП, а премиерският -
Коментари Харесай

Още преди изборите ГЕРБ и БСП се били спазарили кой ще е премиер и кой - президент

Президентският пост е бил контрактуван за Българска социалистическа партия, а премиерският - за ГЕРБ още преди президентските избори, счита зам.-председателят на ДСБ Радан Кънев.

В изявление за Нова телевизия той упрекна настоящия министър председател Бойко Борисов, че съзнателно е провалил претендента на десницата за държавен глава.

Кънев направи заключенията си ден откакто Борисов съобщи, че ГЕРБ не е спечелила президентските избори, тъй като не е желала и тази власт, смятайки че няма да е демократично една партия да господства и в Народното събрание, и в Министерския съвет, и в общините, и в президентството.

" Борисов си призна, че е предложил взаимно ръководство на Българска социалистическа партия, само че Нинова е отказала, и че е провалил съзнателно десницата на президентските избори (...). Предлагахме му формули за консолидиране на дясното, с цел да не допуснем геополитическо комплициране, което ляв президент носи, помним го от Първанов ", сподели Кънев и добави, че това е " грозна сделка ".

Десният политик изрази мнение, че държавното управление се намира в положение на заспалост, само че доста мъчно би " умряло ". " Мечките доста рядко умират по време на зимния си сън, в случай че са се нахранили добре преди този момент със сланина. Бойко Борисов и ръководството му са натрупали доста сланина - и политическа, и материална. Правителството ще стои на власт тъкмо толкоз, колкото желае ", сподели Кънев.

По думите му е процедура във всеки град е политици да рекетират предприемачи, както се видя и от аферата със суджука. " Проблемът не е дали Борисов яде суджук и дали е стигнал до него, както споделя основният прокурор, а в това, че един бизнесмен е бил безочливо рекетиран ", сподели той.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР