Президентските избори в Сирия са насрочени за 26 май т.г.

...
Президентските избори в Сирия са насрочени за 26 май т.г.
Коментари Харесай

Ясна е датата на президентските избори

Президентските избори в Сирия са планувани за 26 май т.г. „ Приемът на документите на претендентите във Висшия парламентарен съд стартира на 19 април и ще продължи 10 дни, - до 28 април “, сподели ръководителят на Народното събрание на страната Хамуда Сабаг.

По думите му, националното волеизлинияние ще се организира в предопределен за страната миг, а точно когато „ нашата почтена войска се бори против тероризма “. „ Дългът на всеки жител е в това да се възползва от конституционното си право и да вземе присъединяване в изборите, с цел да приключи заговора против Сирия “, добавя Сабаг.

Предишните президентски избори бяха извършени през 2014 година въз основата на опция. Тогава до урните отидоха 73.5% от имащите право на глас сирийци. Изборите бяха завоюва от водача на Партията на арабското социалистическо възобновление Башар Асад. За него гласоподаваха 88.7% от гласоподавателите.

Приетата през 2012 година Конституция на Сирия лимитира поста на президент да може да бъде заемат от едно и също лице най-много два мандата по 7 години.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР