Президентските избори в България на 14 ноември ще бъдат решаващи

...
Президентските избори в България на 14 ноември ще бъдат решаващи
Коментари Харесай

Рюте: Пътят на Скопие и Тирана в ЕС зависи от президентския вот в България


Президентските избори в България на 14 ноември ще бъдат решаващи за пътя на Албания и Северна Македония към Европейски Съюз, съобщи холандският министър председател Марк Рюте, представен от БГНЕС.

Днес той се срещна в Тирана с албанския министър-председател Еди Рама, след което отпътува за Скопие, където беше посрещнат от македонския министър председател Зоран Заев.

" За да може Албания да организира своята първа междуправителствена конференция, е от значително значение да бъдат решени въпросите сред България и Северна Македония. Надявам се това да се случи. Вие направихте доста. Ако би трябвало да бъда обективен, Албания е постигнала нужния прогрес ", сподели Рюте.

Рама благодари на Рюте за посредничеството му с България и изрази вяра, че въпросът ще бъде решен до съвещанието на Европейския съвет през декември.

" Нидерландия е значим сътрудник на Република Северна Македония в НАТО. Създадохме близки двустранни връзки и развиваме съдействие през последните 28 години. Освен това Нидерландия стана най-посветен покровител на напъните ни за интеграция в Европейски Съюз ", уточни Рюте.

Заев акцентира, че държавното управление му високо прави оценка насърчителните послания на поддръжка от Нидерландия за процеса на интеграция в Европейски Съюз.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР