Президентските и парламентарните избори в Турция протичат без проблеми. Това

...
Президентските и парламентарните избори в Турция протичат без проблеми. Това
Коментари Харесай

Ердоган гласува в Истанбул

Президентските и парламентарните избори в Турция протичат без проблеми. Това съобщи през днешния ден пред публицисти турският президент Реджеп Тайип Ердоган, откакто гласоподава в Истанбул, предават турските медии. 

Според информацията, с която разполагаме от вътрешния министър, изборите протичат без проблеми и произшествия. Надявам се, че те ще бъдат от изгода за демокрацията, сподели Ердоган.

Той гласоподава в изборна секция, разкрита в учебно заведение в квартал Юскюдар в азиатската част на Истанбул.

Държавният глава прикани всички гласоподаватели да вземат присъединяване във вота, който ще завърши в 17:00 ч., показва телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

Призовавам всички наши гласоподаватели да вземат участие в гласуването, с цел да покажем силата на турската народна власт, съобщи турският водач.

Мерките за сигурност на мястото, където гласоподава Ердоган, са засилени, като специфичните служби ревизираха всички, които влизат в учебно заведение " Саффет Джеби ".

Трима са претендентите за президентския пост – актуалният държавен глава Реджеп Тайип Ердоган (лидер на ръководещата Партия на справедливостта и развитието), Кемал Кълъчдароглу (председател на главната опозиционна Народнорепубликанска партия) и Синан Оган (от алианса АТА).

По-рано през днешния ден правото си на глас използва и претендентът на Националния алианс Кемал Кълъчдароглу.

В парламентарните избори вземат участие 24 политически партии и 151 самостоятелни претенденти за депутати. Те ще се борят за място в 600-членния турски Меджлис.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР