Президентски избори се провеждат в Иран. Близо 60 милиона избиратели

...
Президентски избори се провеждат в Иран. Близо 60 милиона избиратели
Коментари Харесай

Ултраконсерватор е фаворит на президентските избори в Иран

Президентски избори се организират в Иран. Близо 60 милиона гласоподаватели могат да упражнят правото си на избор. Прогнозите са за ниска интензивност, изключително измежду младежите. Причината - любимец за държавен глава е ултраконсерватор, предан на религиозните институции.

Футболът не е по-голям от изборите. Но ни дава опция да забравим проблемите си, признават младежите в Техеран.

Иранците претърпяват икономическа и обществена рецесия, усложнена от пандемията и глобите, наложени от Съединени американски щати след отдръпване от нуклеарната договорка.

Вероятността модернизатор да се приближи до президентския пост е сведена до най-малко. Иранският корпус на революционната армия позволи до изборите най-вече консерватори, измежду които се отличава Ебрахим Раиси - непосредствен до аятолах Хаменей, назначен от самия него за началник на правосъдната власт, глобен от Съединени американски щати за нарушавания на правата на индивида.

Който и да завоюва от тези претенденти, ситуацията за мен няма да се промени. Всички те са идентични. Ето за какво няма да гласоподавам, споделя Раха Пурбахш, състезателен кореспондент.

В напъните си да привлекат повече гласуващи, управляващите удължиха работата на изборните секции до среднощ, с алтернатива да ги оставят отворени даже до два часа в събота сутринта.

Резултатите от вота се чакат на следващия ден към обяд. Тогава ще се разбере кой наследява на поста досегашния водач Хасан Рухани, който по конституция няма право да поема трети четиригодишен мандат.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР