Президентската кампания ще е интересна и не е предрешена. Петър

...
Президентската кампания ще е интересна и не е предрешена. Петър
Коментари Харесай

Първанов: Стоянов беше относително добър, струва си да се появи в политиката |

Президентската акция ще е забавна и не е предрешена. Петър Стоянов беше релативно добър държавен глава, който е имал своите гафове и политически неточности. Той е претендент, който си коства да се появи в политическото пространство. Не е за подценяване. 

Това сподели някогашният президент Георги Първанов пред Нова ТВ. Той съобщи, че не желае да прави лични мнения, само че напомни, че 30-40 дни преди изборите през 2001 година Българска социалистическа партия не е имала претендент. " Тогава Стоянов имаше към 45% преднина. Кандидатирах се в последния миг и взех, че завоювах ", припомни още Първанов.  

За думите на проф. Тодор Кантарджиев, че би подкрепил проф. Асен Балтов, в случай че влезе в политиката, Георги Първанов съобщи, че не е сигурен дали един нов претендент, в това число известен доктор, би имал триумф.

Според него Радев влиза в борбата за идващия мандат със " солидна преднина ", само че изходът от битката за поста зависи от това какъв брой и какви ще бъдат неговите съперници. 

" Всеки, които влиза в акция, до момента в който е на власт, разполага с изборна зестра. Тя се състои от няколко % преднина, лостовете на държавното ръководство и тежестта на наследството, което оставя. А президентът особено би трябвало да е човек, който да хваща окото ", сподели още той. 

Според него в актуалната комплицирана обстановка никоя власт на се оправя добре – нито президентството, нито държавното управление, нито Народното събрание.

" Стигна се до обстановки, за които хората споделят, че това си е жив срам. Депутатите даже задълбочиха рецесията. Радев пък зае релативно пасивна позиция – да не се набърка в договарянията. Трябваше да се направи нещо, с цел да се подтиква разговорът. Поводи за това има доста – COVID-19, националната сигурност ", съобщи Първанов. 

Бившият президент разяснява и служебния кабинет. Според него е имало " престарание, мачкане и изчегъртване на моменти ". И разясни, че се следи " чистка " в областта на вътрешните работи и опазването на здравето. По думите му всекидневно получава сведения за това, че " се отстраняват ръководители на здравни заведения, ей по този начин, с цел да се разчисти теренът и да се сложат " наши хора ".

Първанов добави, че е имало министри, които са стоели устойчиво – Янаки Стоилов, Гълъб Донев. Той добави, че поддържа провеждането на цялостна проверка, само че не с тясно политически цели.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР