Президентската институция прави директен опит за атака на БСП и

...
Президентската институция прави директен опит за атака на БСП и
Коментари Харесай

Политолози: Президентът играе срещу всички, опитва да разцепи БСП

Президентската институция прави пряк опит за офанзива на Българска социалистическа партия и за разполовяване на електората на социалистическата партия. Около това мнение се сплотиха политолозите Борислав Ангелов и Антоний Гълъбов в ефира на Bulgaria ON AIR.

„ Има опит за разполовяване на електората на Българска социалистическа партия от „ Дондуков “ 2 и „ Дондуков “ 1 “, сподели Ангелов във връзка присъединяване на партията на някогашния длъжностен министър председател Стефан Янев  в изборите.

„ Подобен опит беше изработен предходната година посредством  „ Продължаваме промяната “, сподели той. Политологът подсети, че сега се следи по какъв начин служебното държавно управление на президента към този момент играе и против Политическа партия, и против Българска социалистическа партия.  „ Оттам непрестанно приказват в тази посока,  дори чакам да се направи изказване от президента в последната седмица с сходни тези “, сподели още Борислав Ангелов.

„ Президентът  играе против всички партии и даже сме очевидци за пряк опит за интервенция в една партия, Българска социалистическа партия, и това е съзнателно направено “, сподели и Антоний Гълъбов.

Ангелов проучва, че президентската институция цели да ръководи дълготрайно.

„ Всичките дейности на президента са ориентирани в тази посока, в това число и тези на служебното държавно управление. Той е деен състезател в изборния развой, няма какво да го крием. 

Целта му е да се стигне още веднъж до патова обстановка, да няма кой да сформира държавно управление и да продължи да ръководи “, уверен е политологът. Той подсети, че ръководството на Радев е безотговорно, той не се регистрира пред Народното събрание, не носи отговорност пред никого.

Борислав Ангелов направи връзка сред настояването на Слави Трифонов за президентска република и Румен Радев.

„ Трифонов си търси поддръжка от президента. Има  и друго – хора на Има Такъв Народ, които бяха в предходното държавно управление, останаха и в служебното, те са част от него.

Не инцидентно доста сътрудници споделят, че те са тези, които са били издърпани, с цел да падне държавното управление. Иначе това нямаше да се случи. Така че това изявление е търсене на поддръжка от президента, Има Такъв Народ и Радев  са с една настройка – че на България й би трябвало някакъв тип твърда ръка “, сподели политологът.

Антоний Гълъбов пък упрекна президента в нарушение на конституцията с това, че служебните министри се заклеват пред него в президентството.

„ Това е чалга. Никъде в конституцията няма сходен текст, още повече, че Радев поставя клетва пред Народното събрание, клетва се поставя пред законодателната власт. Трябва да спрем с тези обети и 100 каба гайди в президентството “, прикани той.

Според Ангелов Има Такъв Народ нямат потенциал да влязат в идващия парламент. „ Но всичко е допустимо - следен избор, който не е липсващ с машинното гласоподаване, платен избор... Имаме си недъзи на изборната система “, сподели той и добави, че по тази причина е най-важно оптимален брой хора да отидат да гласоподават.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР