Президентската институция има амбицията да инициира създаването на регистър на

...
Президентската институция има амбицията да инициира създаването на регистър на
Коментари Харесай

Президентът ще прави регистър на българите в чужбина

" Президентската институция има упоритостта да инициира основаването на указател на българите и българските общности в чужбина, с цел да има връзка сред тях и браншовите, просветителните институции и бизнеса в България ". Това е декларирал президентът Румен Радев на среща с представители на българската общественост в Ню Йорк, оповестиха от президентството. По думите на президента този указател ще улесни връзката със сънародниците ни зад граница за потреблението на тяхната професионална експертиза и опит.
" В световния свят една страна не може да съществува сама - финанси, вложения, технологии, теоретичен и културен продан, всичко е обвързвано. И когато вие успявате, това е триумф и за България ", е споделил Радев и изразил признателността си към българите, които популяризират родината в интернационалните институции и фирмите, в които работят.
" За мен България ще е съумяла, когато кажете на вашите деца да се върнат, с цел да учат и работят в нея ", декларирал президентът. Румен Радев добавил, че има какво да се направи, с цел да се сътвори доста по-голямо доверие в българските институции, възприятие за правдивост в обществото и за независимост от корупционни схеми при възлагането на публични поръчки.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР