Президентската администрация в Украйна е за това да има санкции

...
Президентската администрация в Украйна е за това да има санкции
Коментари Харесай

Украйна измисли как да си осигури нови войници

Президентската администрация в Украйна е " за " това да има наказания за украинци, които са излезли в чужбина, само че отхвърлят да отговорят на повиквателна и да се явят пред украински боен комисариат.

Повиквателната не означава мобилизация в Украйна - тя е обвързване да се явиш, с цел да бъде оценен статусът ти.

Президентският консултант Михайло Подоляк сподели в изявление за Канал 24, че е вярно да има наказания за отвод - Украйна да спре да заплаща на отказали да се явят обществени компенсации, да уговори и други страни да спрат да го вършат за такива хора, както и да им се стопира правото на престояване в съответната страна.

" Това е вярната концепция. Все отново би трябвало да сме съзнателни, тъй като наподобява необичайно. Някой тук би трябвало да понесе някаква отговорност за това, което се случва в страната. И някой там ще чака, до момента в който хората тук свършат всичко ", разяснява Подоляк. По думите му, всичко е обект на вътрешни полемики измежду украинските държавни институции, както и на дипломатически диалози.

Междувременно, немският правосъден министър Марко Бушман разяснява, че Германия няма да екстрадира украинци, с цел да бъдат те принудително вкарани в армията. Той уточни, че Германия работи да има повече квалифицирана работна ръка от Украйна в немската стопанска система.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР