Президентската администрация на САЩ ще обяви още един пакет от

...
Президентската администрация на САЩ ще обяви още един пакет от
Коментари Харесай

Положението в Бахмут е критично, САЩ обяви нов пакет военна помощ за Киев

Президентската администрация на Съединени американски щати ще разгласи още един пакет от военна помощ за Украйна на стойност 400 млн. $, който ще включва главно съоръжение и муниции. Според калкулации на " Уолстрийт джърнъл " от началото на войната Вашингтон е отпуснал над 30 милиарда $ за подкрепяне на сигурността на Киев.

Бившият съветски президент Дмитрий Медведев предизвести НАТО да не изпраща изтребители в Украйна и да не прави действия по поддръжката им в Полша. Според него това би било равнозначно на непосредствено започване на война против Русия.

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че Русия ще бъде подведена под отговорност за последното си нахлуване в Запорожие.
Брутална съветска ракетна офанзива против Запорожие ще срещне нашия боен и юридически отговор. Окупаторът неизбежно ще усети нашата мощ. Силата на справедливостта във всеки смисъл на думата и желая да благодаря на всички наши спасители, които разчистват руините на къщата, чийто блок беше опустошен от ракетата.
Володимир Зеленски, президент на Украйна

Продължават тежките сражения към източния град Бахмут. Украинските сили копаят нови окопи в опит да задържат съветските нападатели. Унищожен е бил съветски склад за муниции. Над 170 офанзиви по петте съществени посоки на фронтовата линия са били отблъснати от украинските военни.

Руските войски притискат града от три страни и в продължение на седмици се пробват изцяло да обкръжат Бахмут. На фронтовата линия на юг наоколо до градовете Херсон и Запорожие многократните съветски артилерийски офанзиви също провокират безпокойствие.
Руснаците са подложени на напън на фронта, тъй че не могат да напредват на никое място. През последните 6 месеца Бахмут се трансформира в самобитна алегорична цел за Москва. Много се приказва за това, че се придвижват по-близо и успеха е неизбежна, само че към момента не са съумели да реализират пробив.
Роман Свитан, боен специалист

В Бородянка, близо до Киев, бяха ексхумирани още три неидентифицирани тела. Началникът на регионалната полиция заяви, че от края на окупацията предходната година са открити 1373 тела, като близо 200 от които към момента са неидентифицирани.

На този декор от Белия дом оповестиха, че на този стадий към момента няма условия за договаряния сред американския президент Джо Байдън и съветския му сътрудник Владимир Путин.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР