Президентката на Тайван Цай Ингвен благодари днес на Германия за

...
Президентката на Тайван Цай Ингвен благодари днес на Германия за
Коментари Харесай

Тайван благодари на Германия

Президентката на Тайван Цай Ингвен благодари през днешния ден на Германия за поддръжката, която оказва на демократичното държавно управление в Тайпе на интернационалната сцена, съобщи ДПА.

Цай акцентира ролята на Германия като сегашен ръководител на Г-7 на среща с шестима немски депутати от комисията по правата на индивида на Бундестага. Тайванската президентка приветства резолюция на долната камара на немския парламент, подкрепяща присъединяване на Тайван в Световната здравна асамблея, на което Пекин се опълчва.

" Тайван и Германия са сътрудници, които споделят общи полезности на народна власт и независимост. Бих желала особено да благодаря на Германия за нейната поддръжка към Тайван в интернационалната общественост ", сподели Цай.

Делегацията на Бундестага, включваща представители на разнообразни политически сили и водена от Петер Хайт от демократичната Свободна демократическа партия, дойде в Тайван през вчерашния ден. По проект групата ще остане на острова 4 дни.

„ Току-що чухме заканите на Китай посредством изказването на президента Си Цзинпин на партийния конгрес “, сподели Хайт.

При откриването на 20-ия конгрес на Китайската комунистическа партия Си повтори позицията на Китайската национална република, че Тайван е нейна провинция, която в последна сметка би трябвало да се върне под неин надзор.

" Бих желал да повторя, че от немска позиция, статуквото в Тайванския пролив може да бъде променено единствено по кротичък път и по взаимно единодушие ", сподели Хайт.

" Трябва също по този начин да продължим да разширяваме нашите положителни търговски връзки и да работим дружно в по-тясно съдействие в региона на науката ", съобщи немският народен представител. Той също по този начин сподели, че на първо място двете страни би трябвало да си споделят и на политическо равнище.

Хайт обаче насочи рецензия към политиката на Тайван да резервира смъртното наказване, определяйки я като дълбока демонстрация на нечовечност.

Премахването му от дълго време е тематика на спор на острова, отбелязва ДПА.

Проучвания демонстрират, че болшинството от тайванците не престават да поддържат смъртното наказване. Цай един път назова премахването му " международна цел ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР