Президентката на Молдова Мая Санду обвини Русия в намеса във

...
Президентката на Молдова Мая Санду обвини Русия в намеса във
Коментари Харесай

Президентката на Молдова обвини Русия в намеса във вътрешните работи

Президентката на Молдова Мая Санду упрекна Русия в интервенция във вътрешните работи на страната, имайки поради локалните избори, планувани за този уикенд в полуавтономния район Гагаузия, на които по думите ѝ доста от претендентите са съветски сътрудници, заяви Ройтерс.

Молдова не позволи тази седмица на своя територия делегация от съветските райони да посети Гагузия, където в неделя жителите ще избират ръководителя на локалната администрация. Делегацията, беше водена от Рустам Миниханов, губернатор на съветската република Татарстан, който сподели, че е почтено за жалост, че му е  бил отказано да посети молдовската столица Кишинев.

" Свидетели сме на открита интервенция във вътрешните работи, той (Рустам Миниханов) се насочи за Гагаузия, с цел да поддържа един от претендентите на изборите ", сподели Санду в излъчено по малкия екран изказване и добави: " За страдание доста от претендентите на тези избори са съветски сътрудници, а не политици, които желаят да работят за богатството на жителите на Гагаузия ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Москва отхвърля да се е намесвала във вътрешните работи на Молдова. Русия към този момент не е дала отговор на обвиняванията на Санду против част от претендентите на изборите в Гагаузия.

Във вторник Москва разгласи, че експулсира молдовски посланик като реципрочна мярка на изгонването на съветски посланик от Молдова предходната седмица.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР