Президентите на Южна Корея и САЩ Мун Дже-ин и Доналд

...
Президентите на Южна Корея и САЩ Мун Дже-ин и Доналд
Коментари Харесай

Южна Корея и САЩ отлагат военните учения по време на зимната олимпиада

Президентите на Южна Корея и Съединени американски щати Мун Дже-ин и Доналд Тръмп са се съгласили в четвъртък да отсрочат общите военни учения по време на Зимните Олимпийски игри, които би трябвало да се проведат идващия месец в южнокорейския зимен курорт Пьончан, предава локалната осведомителна организация Yonhap , като се базира на известие от пресслужбата на южнокорейското президентство. Това се е случило по време на телефонен диалог сред двамата водачи, а основател на отлагането е бил президентът на Южна Корея.

„ Вярвам, че можем да помогнем доста за триумфа на Зимните Олимпийски игри в Пьончан в случай че отложим общите военни учения сред Южна Корея и Съединени американски щати, които би трябвало да се проведат по същото време като Олимпиадата, несъмнено, в случай че Северна Корея не предприеме нови провокации “, е декларирал Мун.
Президентът на Съединени американски щати се е съгласил, заявявайки, че Мун може да каже на Северна Корея, че по време на Олимпиадата няма да се организират военни маневри.

Разговорът сред Мун и Тръмп се организира един ден, откакто двете Кореи се схванаха да отворят още веднъж информационни канал сред тях, като въведения към продължаването на договарянията на равнище държавни управления за първи път от декември 2015 година.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР