Президентите на Турция, Русия и Иран се събраха днес в

...
Президентите на Турция, Русия и Иран се събраха днес в
Коментари Харесай

Путин, Ердоган и Рохани обсъдиха бъдещето на Сирия

Президентите на Турция, Русия и Иран се събраха през днешния ден в Анкара, с цел да обсъдят бъдещето на Сирия. Срещата във формат Ердоган-Путин-Рохани се организира за пети път и цели да бъдат разисквани ограничения за запазване на мира в Близкия изток. По-рано през днешния ден водачите организираха и двустранни срещи, в които разискаха бъдещото си икономическо съдействие.

Реджеп Тайип Ердоган, Владимир Путин и Хасан Рохани се събират за пети път във формата " Астана " в търсене на решение за сирийската рецесия. Лидерите на Турция, Русия и Иран се сплотиха към концепцията за опазване на териториалната целокупност на Сирия и подчертаха, че ще се търси политическо решение на обстановката.

Основна тематика беше бъдещето на провинция Идлиб - последният бастион на бунтовниците. След 4-месечна атака на държавните сили на Башар Асад, в провинцията влезе в действие съглашение за прекъсване на огъня. Въпреки това, то неколкократно беше нарушавано и единствено през миналата седмица в Идлиб починаха близо 10 цивилни.
Владимир Путин, президент на Русия: Ситуацията в провинция Идлиб остава мощно притеснителна. Разбираме какъв брой значимо е както за Сирия, по този начин и за нейните прилежащи страни, станата да резервира териториалната си целокупност. Това дава право и на най-пряко засегнатите съседи на Сирия, да подхващат всички нужни ограничения. Вярвам, че вследствие на нашите взаимни старания, насилието в страната е намаляло.
Путин, Рохани и Ердоган са безапелационни, че взаимните военни дейности източно от река Ефрат ще не престават.
Реджеп Тайип Ердоган, президент на Турция: Няма да спрем, до момента в който не бъдат премахнати всички размирен групировки.
Тримата водачи разискаха и опасността от нова мигрантска вълна. В момента в Турция към този момент са потърсили леговище над 3,6 млн. бежанци. Анкара неколкократно предизвестява, че не може да поеме по-голям напор и не изключва " да отвори вратите към Европа ".

Преди това тримата водачи организираха и двустранни срещи, в които разискаха усилването на икономическото си съдействие. Ердоган и Путин разговаряха в продължение на час и половина, само че срещата мина при закрити врата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР