Президентите на Турция и Тунис - Реджеп Тайип Ердоган и

...
Президентите на Турция и Тунис - Реджеп Тайип Ердоган и
Коментари Харесай

Президентите на Турция и Тунис са обсъдили стъпки за постигане на примирие в Либия

Президентите на Турция и Тунис - Реджеп Тайип Ердоган и Каис Сайед, са разискали през днешния ден нужните стъпки за преустановяване на огъня в Либия, съобщи Ройтерсв сряда.

Ердоган дойде по-рано през днешния ден на изненадваща аудиенция в Тунис. Петнайсет минути след него в Тунис е дошъл и ръководителят на интернационално приетото държавно управление на Либия Файез ел Сарадж, заяви арабският ефирен канал Ал Хадас.

На взаимна конференция с Каис Сайед, турският президент Ердоган изрази убеденост, че Тунис може да има " скъп и градивен " принос за постигането на непоклатимост в Либия. Ердоган се разгласи за допустимо най-скорошно преустановяване на огъня в Либия.

" Ние имаме вяра, че Тунис ще помогне за постигането на непоклатимост в Либия. Обсъдихме със Сайед стъпките, които можем да предприемем дружно, с цел да реализираме преустановяване на огъня в Либия и да се премине към политическо решение на спора. Негативният процес на събитията в Либия се отразява освен на страната, само че и на съседите, преди всичко Тунис ", уточни Ердоган.

В Либия редом съществуват два органа на изпълнителната власт: интернационално приетото Правителство на националното единодушие на Файез ел Сарадж и краткотрайният кабинет на Абдула Абдуррахман ат Тани, настоящ в Източна Либия взаимно с Народното събрание и поддържан от Либийската национална войска на маршал Халифа Хафтар.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР