Президентите на Турция и САЩ Реджеп Тайип Ердоган и Доналд

...
Президентите на Турция и САЩ Реджеп Тайип Ердоган и Доналд
Коментари Харесай

Тръмп и Ердоган обсъдиха в телефонен разговор ситуацията в Либия

Президентите на Турция и Съединени американски щати Реджеп Тайип Ердоган и Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския са провели в понеделник телефонен диалог, по време на който са разискали двустранните връзки, районни въпроси и обстановката в Либия, съобщи Анадолската организация, като се базира на турската дирекция по връзки.

Ердоган е изразил пред Тръмп опасенията си, че тези, които стоят зад насилието и грабежите неотдавна по време на митингите в Съединени американски щати, работят дружно със сирийските кюрдски Сили за отбрана на народа (СЗН) и Кюрската работническа партия (ПКК), които Анкара счита за свързани.

Според информацията двамата водачи се съгласили да продължат тясното си съдействие в поддръжка на мира и стабилността в Либия.

Египет разположи танкове по границата си с Либия

След диалога турският президент съобщи пред националната телевизия ТРТ, че Турция и Съединени американски щати се доближават към нова епоха в връзките си във връзка с преходния развой в Либия.

Като приветства стратегическите триумфи на Правителството на националното единодушие (ПНС) в Триполи на бойното поле, Ердоган сподели, че бунтовническият водач Халифа Хафтар ще бъде изключен от всякакво политическо решение в Либия. Турският президент заяви още, че ще беседва с съветския си сътрудник Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През за изказванията на Москва, че няма никакви бойци в Либия. Ердоган акцентира, че цялата мощ на Хафтар идва от Русия.

Ердоган разяснява и желанието на американския президент Тръмп да разгласи лявата антифашистка формация "Антифа " за терористична организация. Тръмп упрекна "Антифа " за насилието по време на митингите в Съединени американски щати след убийството на афроамериканеца Джордж Флойд на 25 май по време на полицейски арест. Според Ердоган съдействието сред ПКК/СЗН и "Антифа " е доста. Тръмп е споделил, че това му е известно и че ще организира още една среща, на която ще заяви информацията, която е получил от Турция.

Ердоган сподели още, че имената на членове на Фетуллахистката терористична организация (ФЕТО), която Турция държи виновна за опита за прелом през 2016 година, са били предадени на Съединени американски щати и Тръмп е споделил, че ще получи тази информация и "ще направи каквото е належащо " във връзка с тези хора.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР