Президентите на САЩ и Русия ще разговарят във вторник, 7

...
Президентите на САЩ и Русия ще разговарят във вторник, 7
Коментари Харесай

Байдън и Путин ще разговарят във вторник

Президентите на Съединени американски щати и Русия ще беседват във вторник, 7 декември, като една от главните тематики се допуска, че ще е обстановката към Украйна. Датата бе обявена от представителя на Кремъл, а часове по-късно бе доказана и от Белия дом.

Според Дмитрий Песков видео връзката е планувана за вечерта, само че по кое време тъкмо и какъв брой ще продължи тя ще решат Джо Байдън и Владимир Путин.

За отдалечена среща на 7 декември заяви преди дни в. " Комерсант ", като съгласно изданието на нея ще се приказва за Украйна и двустранните връзки. Президентският консултант по външната политика Юрий Ушаков разяснява, че датата към този момент е съгласувана и на нея ще се разискват още Афганистан, Либия, Сирия и Иран.

Преди това " Вашингтон пост " заяви, че подготовката е била измежду главните тематики в визитата в Москва на шефа на Централно разузнавателно управление на САЩ УилямБърнс. Според изданието за началото на 2022 година е планувана и персонална среща сред двамата във Вашингтон, където Путин не е бил от години.

В събота американски източник на " Ройтерс " сподели, че Байдън желае да разиска паниката на Съединени американски щати от скупчването на съветска войска покрай украинската граница, както и стратегическата и кибер непоклатимост и районни въпроси.

" Отдавна знаем за дейностите на Русия и упованието ми е да имаме дълготрайно разискване с Путин ", сподели Байдън в петък пред публицисти. Запитан за " червенит елинии ", които съветският президент уточни, той отвърна, че " не одобрявам ничии червени линии ".

Преди това Байдън сподели, че Съединени американски щати и съдружниците им приготвят повсеместен набор от начинания, които да накарат Путин да се въздържи от навлизане в Украйна. " Ройтерс " добави по този мотив, че с сътрудници в Европа се разискват още наказания против Москва. Министърът на защитата Лойд Остин съобщи, че Вашингтон ще обезпечи на Украйна каквото ѝ е нужно за отбрана на нейната територия, само че и добави, че има доста пространство за дипломация и работа на двамата водачи.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР