Президентите на САЩ и Русия Доналд Тръмп и Владимир Путин

...
Президентите на САЩ и Русия Доналд Тръмп и Владимир Путин
Коментари Харесай

Доналд Тръмп и Владимир Путин одобриха съвместно изявление за Сирия

Президентите на Съединени американски щати и Русия Доналд Тръмп и Владимир Путин утвърдиха взаимно изказване за Сирия по време на късия си диалог тази заран в коридорите на срещата на върха на организацията Азиатско-тихоокеанско икономическо съдействие (АТИС) в Дананг, Виетнам, заяви Българска телеграфна агенция, като цитира ТАСС.

Документът е бил направен от американски и съветски специалисти и дефинитивно координиран сред шефовете на дипломацията на двете страни Рекс Тилърсън и Сергей Лавров. Изявлението е било особено квалифицирано за срещата в Дананг, заяви представителят на съветския президент Дмитрий Песков.

Тръмп и Путин удостоверяват значимостта на зоните за деескалация в Сирия в качеството им на краткотрайна мярка за намаление на насилието и основаване на условия за споразумяване на рецесията в тази страна.

Конфликтът в Сирия няма военно решение, считат двамата президенти, които удостоверяват ангажираността си към суверенитета, независимостта и териториалната целокупност на Сирия.

Тръмп и Путин удостоверяват решимостта си да нанесат проваляне на групировката " Ислямска страна " и се договарят да поддържат настоящите военни канали за връзка за обезпечаване сигурността на въоръжените сили на Съединени американски щати и Русия, както и за отбягване на рискови произшествия с присъединяване на силите на сътрудниците, които водят битка с ИД.

Президентите удостоверяват, че тези старания ще продължат до окончателния погром на ИД.

Тръмп и Путин приветстват подписания на 8 ноември в Аман меморандум сред Съединени американски щати, Русия и Йордания, подкрепящ триумфа на самодейността за преустановяване на огъня в зоната за деескалация в Южна Сирия.
Президентите на Съединени американски щати и Русия приканват всички страни да усилят приноса си за покриване на потребностите от филантропична помощ в Сирия.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Президентът Тръмп (597)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР