Президентите на САЩ и Русия, Доналд Тръмп и Владимир Путин,

...
Президентите на САЩ и Русия, Доналд Тръмп и Владимир Путин,
Коментари Харесай

Тръмп и Путин в спешен разговор по телефона

Президентите на Съединени американски щати и Русия, Доналд Тръмп и Владимир Путин, са разговаряли по телефона през днешния ден малко повече от един час, заяви говорителката на Белия дом Сара Сандърс, представена от международните организации. Кремъл удостовери за диалога.
Двамата са разискали режима на надзор върху нуклеарните оръжия, Северна Корея, Венецуела, Украйна, търговията и доста за малко отчета Мълър, прецизираха от Белия дом.
Тръмп и Путин са разговаряли за възможното подписване на ново нуклеарно съглашение, този път с присъединяване и на Китай, както и за продължение на действието на настоящия американско-руски Договор за ограничение на стратегическите нападателни оръжия.
Американският президент е призовал съветския си сътрудник да окаже напън върху Северна Кореяда се откаже от своята нуклеарна стратегия.
По въпроса за Венецуела, Тръмп е подчертал, че "всички разновидности не престават да бъдат на масата ". Съединени американски щати са "на страната на венецуелския народ ", е дал да се разбере той.
Тонът се изостря от няколко седмици сред Съединените щати, които желаят венецуелският президент Николас Мадурода се отдръпна, и Русия, която упреква администрацията на Тръмп, че се пробва да провежда държавен прелом в тази страна с големи петролни запаси, отбелязва Франс прес.
Двамата са разискали "много, доста в резюме " и отчета на американския специфичен прокурор Робърт Мълър, който разследваше възможната интервенция на Русия в президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година
Американският и съветският президент са отчели обстоятелството, че търговията сред двете страни се е нараснала след влизането на Тръмп в Белия дом.
Това бе един "като цяло позитивен диалог ", заключи Сара Сандърс, представена от Ройтерс.
ТАСС показва, че това е първият контакт сред Тръмп и Путин след срещата на върха на Г-20в началото на декември в Аржентина. Тогава американският президент анулира в последния миг плануваната обособена среща с съветския си сътрудник и двамата единствено разговаряха за малко в коридорите на форума.
Пресслужбата на Кремъл в официално съобщение от своя страна изясни, че Путин и Тръмп са разговаряли "по самодейност на американската страна ". Президентите на Съединени американски щати и Русия са разискали двустранните връзки с акцент върху икономическото съдействие и са удостоверили общата настройка за активизиране на разговора в разнообразни области, в това число по въпросите на стратегическата непоклатимост.
Путин е уведомил Тръмп за главните резултати от срещата си със севернокорейския водач Ким Чен-ун предходната седмица. Руският президент е подчертал, че добросъвестното осъществяване от Северна Корея на отговорностите й би трябвало да бъде съпроводено от насрещни стъпки за понижаване на санкционния напън върху нея.
По въпроса за Украйна, Путин е подчертал върху нуждата новото управление в Киев да предприеме действителни ограничения за осъществяване на Минските съглашения.
Само венецуелците имат право да дефинират бъдещето на страната си, е подчертал съветският президент. Той е предизвестил, че външната интервенция и опитите за сменяне със мощ на властта във Венецуела подкопават вероятностите за политическо споразумяване на рецесията там.
Междувременно президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп сподели, че е имал през днешния ден "много работлив " телефонен диалог с съветския си сътрудник Владимир Путин, съобщи Ройтерс.
В поредност от мнения в Туитър Тръмп означи, че с Путин са разискали разнообразни въпроси - от Северна Корея, Украйна и Венецуела през търговията до нуклеарните оръжия. Обсъдихме и "руската небивалица ", сподели той, визирайки следствията за интервенция на Русия в президентските избори в Съединените щати през 2016 година
"Имах дълъг и доста добър диалог с президента на Русия Путин. Както постоянно съм казвал, доста преди началото на лова на вещици (разследването за сговор сред предизборния щаб на Тръмп и Русия), да се разбираме с Русия, Китай и всички други е положително, а не неприятно нещо ", написа още в Туитър Тръмп.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР