Президентите на САЩ и Русия Джо Байдън и Владимир Путин

...
Президентите на САЩ и Русия Джо Байдън и Владимир Путин
Коментари Харесай

Байдън и Путин вероятно ще се срещнат в началото на 2022 г.

Президентите на Съединени американски щати и Русия Джо Байдън и Владимир Путин ще проведат видеоконферентна среща до края на годината , а при започване на 2022 година може би ще се срещнат и онлайн , твърди " Комерсант ".

Дневният ред на диалозите ще бъде просторен, само че сигурно ще включва и разискване на споразуменията, реализирани на

Подробностите към момента не са конкретизирани и по тази причина нито Кремъл, нито Белият дом са ги оповестили публично. " Такава среща е нужна и връзката сред двамата президенти би трябвало да продължи, само че към момента няма явен график ", съобщи пред кореспонденти представителят на Путин Дмитрий Песков . Ден по-рано говорителката на Белия дом Карин Жан-Пиер също сподели пред медиите, че " към момента няма нищо за оповестяване ".

Първата среща сред Путин и Байдън се състоя в Женева на 16 юни. На конференция по-късно президентът на Съединени американски щати съобщи, че двете страни ще създадат оценка на осъществяването на направените сделки след шест месеца. Коментарът му загатна, че по-нататъшното взаимоотношение сред Москва и Вашингтон значително ще зависи от резултатите от тези първи месеци.
 Реми сред Байдън и Путин в Женева
Реми сред Байдън и Путин в Женева

Най-важното от тази среща е това, че Владимир Путин и Джо Байдън са изяснили техните червени линии. Или с други думи, при какви условия какво следва. За това, което следва написа Мартин Табаков

В Женева двамата водачи се споразумяха да възобновят диалозите за контрола върху въоръжението и да върнат респективните си посланици в страните на предназначение.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР