Президентите на САЩ и на Русия Джо Байдън и Владимир

...
Президентите на САЩ и на Русия Джо Байдън и Владимир
Коментари Харесай

Байдън и Путин са се съгласили да проведат среща, посветена на украинската криза

Президентите на Съединени американски щати и на Русия Джо Байдън и Владимир Путин са се съгласили по принцип да проведат среща, отдадена на рецесията в Украйна, заяви в понеделник кабинетът на френския президент Еманюел Макрон, съобщи Ройтерс. " Същината ще бъде готова от държавния секретар (на САЩ) Антъни Блинкън и (руския външен) министър Сергей Лавров по време на срещата им в четвъртък, 24 февруари ", разгласи Елисейският замък.

Такава среща " може да бъде извършена единствено при изискване, че Русия не нахлуе в Украйна ", се споделя в известието, в което се прецизира, че Макрон ще окаже подпомагане при подготовката на наличието на полемиките.

В известието, публикувано рано сутринта в понеделник, се споделя, че в телефонните диалози с Путин и с Байдън, извършени в неделя, френският президент им е предложил среща, отдадена на " сигурността и стратегическата непоклатимост в Европа ".

Стана ясно, че в неделя, след диалога си с Байдън, Макрон е провел втори диалог с Путин за реализиране на договореността.

Говорителката на Белия дом Джен Саки удостовери, че Байдън се е съгласил „ по принцип “ да се срещне с Путин, стига Русия да се въздържа от навлизане в Украйна, заяви Асошиейтед прес. Тя сподели и че срещата на Блинкън и Лавров ще се реализира в четвъртък при същите условия.

В изказването на Саки се споделя: „ Ние постоянно сме подготвени за дипломация. Ние също сме подготвени да наложим бързи и тежки последици, в случай че Русия вместо това избере война. А сега Русия наподобява, че продължава подготовката за пълномащабно нахлуване против Украйна доста скоро “.

Опасенията за обстановката към Украйна се ускориха в допълнение в неделя, когато стана ясно, че Русия удължава военните си учения в Беларус, които трябваше да приключат в края на предходната седмица, а сателитни изображения подсказват за ново разполагане на съветски сили по границата с Украйна. От своя страна Байдън анулира планувано пътешестване до щата Делауер по персонален въпрос и остана във Вашингтон след двучасово съвещание на Съвета по национална сигурност.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР