Президентите на САЩ и на Франция Джо Байдън и Еманюел

...
Президентите на САЩ и на Франция Джо Байдън и Еманюел
Коментари Харесай

Байдън и Макрон се ангажираха да подкрепят Украйна, колкото трябва

Президентите на Съединени американски щати и на Франция Джо Байдън и Еманюел Макрон се ангажираха да поддържат Украйна толкоз дълго, колкото би трябвало. Това се споделя в взаимно изказване на двамата водачи, публикувано след техния диалог в Белия дом, съобщи Франс прес.

„ Американският и френският президент удостоверяват, че поддръжката на техните страни за Украйна ще продължи и се ангажират по-специално да ѝ дават помощ от политическо естество, в региона на сигурността, от филантропично и икономическо естество толкоз дълго, колкото би трябвало ”, се споделя в текста.
Двете страни се ангажират и с даването на запаси за Украйна през зимата, включително ускорение на доставките на системи за противовъздушна защита и съоръжение за поправяне на енергийната мрежа.
В изказването двамата водачи поемат уговорката да държат Русия виновна за „ необятно документираните жестокости и военни закононарушения в Украйна, осъществени както от нейните постоянни въоръжени сили, по този начин и от нейните проксита, включително и наемнически структури ”, добавя Ройтерс.

В текста се споделя още, че двамата президенти се ангажират да координират отговора на техните страни на провокациите, идващи от Китай, по-специално по въпроса за съблюдаване на човешките права, съобщи Франс прес. В изказването се отбелязва, че двете страни ще работят също по този начин с Китай по значими световни въпроси, като климатичните промени. Съединени американски щати и Китай приканват обаче за опазване на мира и стабилността в Тайванския проток, се споделя също в документа.

Байдън и Макрон приветстват „ куража на иранските протестиращи ”, които желаят да получат правото да упражняват техните фундаментални човешки права и свободи, които Иран е декларирала, че ще поддържа и които подценява, се показва още в изказването, съобщи Франс прес.

В изказването двамата водачи декларират своята решителност да подсигуряват, че Иран няма в никакъв случай да създаде или да придобие нуклеарно оръжие, съобщи Ройтерс.

Байдън и Макрон  също по този начин осъждат севернокорейските балистични проби, осъществени тази година.

В текста двамата водачи признават, че е значимо да има по-силна и по-способна европейска защита. Те също по този начин удостоверяват, че нуклеарният боеприпас на НАТО  е необходим, с цел да се запази мирът и да се възпира експанзията против Алианса.

Съединени американски щати и Франция се ангажират и да разширят вероятностите за военно-техническо съдействие.

Двете страни се ангажират да работят за основаване на работна група сред Съединени американски щати и Европейски Съюз по отношение на американския закон за понижаване на инфлацията, както и да укрепят партньорството си по въпроса за чистата сила и климатичните промени, съобщи Ройтерс. Те поемат уговорката и да работят за синхронизиране на техните подходи в региона на зелената сила, добавя Франс прес.

Двамата водачи акцентират, че техните страни се ангажират за развиването на диверсифицирани и мощни вериги за доставки на сериозно значими минерали и че ще продължат да работят за диверсификация на доставките на природен газ в Европа, включително и посредством американски.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР