Президентите на САЩ и на Франция Джо Байдън и Еманюел

...
Президентите на САЩ и на Франция Джо Байдън и Еманюел
Коментари Харесай

Байдън и Макрон обещаха да подкрепят Украйна толкова дълго, колкото трябва

Президентите на Съединени американски щати и на Франция Джо Байдън и Еманюел Макрон се ангажираха да поддържат Украйна толкоз дълго, колкото би трябвало. Това се споделя в взаимно изказване на двамата водачи, публикувано след техния диалог в Белия дом, предадоха Франс прес и Българска телеграфна агенция.

" Американският и френският президент удостоверяват, че поддръжката на техните страни за Украйна ще продължи и се ангажират по-специално да й дават помощ от политическо естество, в региона на сигурността, от филантропично и икономическо естество толкоз дълго, колкото би трябвало ", се споделя в текста.

В изказването двамата водачи поемат уговорката да държат Русия виновна за " необятно документираните жестокости и военни закононарушения в Украйна, осъществени както от нейните постоянни въоръжени сили, по този начин и от нейните проксита, включително и наемнически структури ", добавя Ройтерс.

В текста се споделя още, че двамата президенти се ангажират да координират отговора на техните страни на провокациите, идващи от Китай, по-специално по въпроса за съблюдаване на човешките права. В изказването се отбелязва обаче, че двете страни ще работят също по този начин с Китай по значими световни въпроси, като климатичните промени.

Байдън и Макрон приветстват куража на иранските протестиращи, които желаят да получат правото да упражняват техните фундаментални човешки права и свободи, които Иран е декларирала, че ще поддържа и които подценява, се показва още в изказването.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР