Президентите на САЩ и Франция Доналд Тръмп и Еманюел Макрон

...
Президентите на САЩ и Франция Доналд Тръмп и Еманюел Макрон
Коментари Харесай

Тръмп и Макрон поискаха ново ядрено споразумение с Иран

Президентите на Съединени американски щати и Франция Доналд Тръмп и Еманюел Макрон приканиха за ново съглашение за въздържане на упоритостите на Иран малко откакто Тръмп дефинира настоящето иранското нуклеарно съглашение като пагубно, съобщи Франс прес. "Нямаме същите насочни позиции по този въпрос и водихме доста изчерпателен диалог по тематиката " на подписаното през 2015 година съглашение, което цели да попречи на Иран да се снабди с нуклеарно оръжие, сподели Макрон на взаимна конференция с Тръмп.

"Затова бихме желали отсега нататък да работим по ново съглашение с Иран ", добави той. Тръмп изиска ново съглашение "със здрави основи ". "Сегашното съглашение е с изгнили основи, това е неприятно съглашение, неприятна конструкция ", съобщи Тръмп, който по-рано даде на европейските страни по съглашението (Франция, Англия и Германия) период до 12 май да внесат по-твърди ограничения в него. "Ще забележим какво ще стане след 12-и ", сподели Тръмп.

"От няколко месеца споделям, че това съглашение не е задоволително, само че най-малко ни разрешава до 2025 година да направляваме нуклеарните действия " на Иран, съобщи Макрон. Той изрази предпочитание да се стартира работа по ново съглашение "в околните седмици и месеци ". "Този път е единственият, който разрешава непоклатимост. Франция не е наивна във връзка с Иран ", сподели Макрон.

Според френския президент би трябвало да се обзет въпроси като блокиране на всякаква иранска нуклеарна активност до 2025 година, преустановяване на иранската балистична ракетна активност и намиране на политическо решение за въздържане на Иран в района, съобщи Ройтерс.

Тръмп съобщи, че желае да изтегли американските войски от Сирия "относително скоро ", само че не и преди задачата им да е приключена, като добави, че договарянията по сирийската рецесия би трябвало да са част от едно по-обхватно иранско съглашение.

Тръмп съобщи, че той е Макрон са се съгласили, че никой от тях не желае да дава на Иран спомагателни благоприятни условия за въздействие в района, отбелязва Асошиейтед прес.

Макрон съобщи, че не може да даде дата за края на военното присъединяване на Франция в Сирия, съобщи Ройтерс.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР