Президентите на Русия, Иран и Турция ще се срещнат в

...
Президентите на Русия, Иран и Турция ще се срещнат в
Коментари Харесай

Среща на върха Турция-Русия-Иран, посветена на Сирия, ще се състои на 4 април в Истанбул

Президентите на Русия, Иран и Турция ще се срещнат в Истанбул на 4 април в границите на среща на върха, отдадена на Сирия, съобщи Агенция Франс Прес, като се базира на днешно известие на турското външно министерство.

Свикването на тази среща бе оповестено на 8 февруари от турски президентски източници, само че тогава датата не бе публично конкретизирана. Министрите на външните работи на Турция, Иран и Русия ще се срещнат на следващия ден в Астана за диалози, отдадени на търсенето на решение на сирийския спор. По време на тази среща ще бъде разисквана също подготовката по отношение на тристранната среща на върха, която ще се състои в Истанбул на 4 април, уточни в известие турското министерство на външните работи.

Русия и Иран, които поддържат режима на Башар Асад, и Турция, която поддържа опозицията, проведоха първа тристранна среща на върха в курорта Сочи през ноември. На срещата в Сочи съветският президент Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград,... към профила притегли сътрудниците си от Турция и Иран - Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26 февруари... към профила и Хасан Рохани, в поддръжка на концепцията за образуване на среща сред представители на режима и на опозицията в Сирия. Такава намира се състоя в края на януари, без да докара до съответни резултати.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР