Президентите на Русия, Иран и Турция подкрепят независимостта и териториалната

...
Президентите на Русия, Иран и Турция подкрепят независимостта и териториалната
Коментари Харесай

Русия, Турция и Иран подкрепят териториалната цялост на Сирия


Президентите на Русия, Иран и Турция поддържат независимостта и териториалната целокупност на Сирия, а също по този начин са срещу сепаратизма и основаването на нови образования на сирийска територия под предлог битка с тероризма.

Това се споделя в взаимна декларация след срещата в Анкара на Владимир Путин, Хасан Рохани и Реджеп Тайип Ердоган. Текстът на документа е оповестен на уеб страницата на иранския президент.

„ Президентите показаха своята решителна и непрекъсната поддръжка за суверенитета, независимостта, единството и териториалната целокупност на Сирия. Те показаха, че никакви дейности, без значение от това, кой ги е подхванал, не би трябвало да подкопават тези правила, доказани от съответните резолюции на Организация на обединените нации и волята на представителите на всички елементи на сирийското общество “, се споделя в декларацията.

„ Президентите отхвърлиха всевъзможни опити да се основат нови образования под претекст битката с тероризма и показаха своята увереност да се опълчват на сепаратистките планове, ориентирани към подкопаването на суверенитета и териториалната целокупност на Сирия, а също по този начин на сигурността на прилежащите страни “, декларират тримата водачи.

В Анкара през днешния ден се състоя тристранна среща на върха с присъединяване на президентите на Русия, Турция и Иран, отдадена на разрешаването на сирийската рецесия. Путин, Ердоган и Рохани се срещнаха в президентския замък „ Аксарай “. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР