Президентите на Русия и Турция Владимир Путин и Реджеп Тайип

...
Президентите на Русия и Турция Владимир Путин и Реджеп Тайип
Коментари Харесай

Путин и Ердоган обсъдиха хуманитарните аспекти на ситуацията в Украйна и Донбас

Президентите на Русия и Турция Владимир Путин и Реджеп Тайип Ердоган разискаха филантропичните аспекти на обстановката в Украйна и Донбас, като взеха поради неотдавнашното посещаване в Москва на генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш, оповестява. Според пресслужбата на Кремъл, водачите на двете страни са засегнали тази тематика в телефонен диалог в четвъртък.

„ Обсъждането на филантропичните аспекти на обстановката в Украйна и Донбас продължи, по-специално, като се вземат поради резултатите от договарянията в Москва на генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш “, се споделя в известието.

Президентите на двете страни се договориха за по-нататъшни контакти, допълват от Кремъл.

Путин благодари на Ердоган за организирането на размяната на Ярошенко на летището в Анкара.

„ Президентът на Русия изрази благодарността си към турския водач за съдействието му при реализирането на обмена на съветския жител Константин Ярошенко за американския жител Тревър Рийд, осъществен на летището в Анкара “, се показва още в известието.

На 27 април съветското външно министерство разгласи размяната на руснака Константин Ярошенко за американеца Тревър Рийд. Ярошенко беше наказан в Съединени американски щати през 2011 година на 20 години затвор по обвинявания в контрабанда на опиати. Той изцяло отхвърли виновността си и назова ареста провокация, а делото - скалъпено. Американският студент Тревър Рийд беше наказан в Русия през 2020 година на девет години по дело за нахлуване против служители на реда.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР