Президентите на Русия и Турция ще се срещнат днес в

...
Президентите на Русия и Турция ще се срещнат днес в
Коментари Харесай

Путин и Ердоган се срещат днес

Президентите на Русия и Турция ще се срещнат през днешния ден в Казахстан.

Очаква се на нея Реджеп Тайип Ердоган да предложи на Путин " публично " да посредничи в договарянията с Украйна . Турция, която е член на НАТО и резервира неутралитет по време на спора в Украйна, има положителни връзки с двете си черноморски съседки - Русия и Украйна , и се въздържа да се причисли към западните наказания против Москва.

Същевременно представителят на Кремъл Песков не изключи опцията водачите на Путин и Ердоган да обсъдят в Астана провеждането на сходни договаряния на Руската федерация и със западните страни.
Турция на два пъти беше хазаин на диалози сред Москва и Киев , в това число на персонална среща на съветския външен министър Сергей Лавров и украинския му сътрудник Дмитрий Кулеба през март - първите диалози на високо ниво, които се организираха откакто Москва изпрати войски в Украйна.

Оттогава обаче мирните договаряния са в застой , а президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи, че няма да води никакви диалози с Путин, откакто Кремъл разгласи, че е анексирал четири територии на Украйна.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР