Президентите на Русия и Турция се срещнаха в Астана, където

...
Президентите на Русия и Турция се срещнаха в Астана, където
Коментари Харесай

Путин предложи на Ердоган изграждането на газов хъб в Турция

Президентите на Русия и Турция се срещнаха в Астана, където се организира срещата на върха на Конференцията за взаимоотношение и ограничения за подсилване на доверието в Азия. Владимир Путин дефинира Турция като най-надеждния маршрут за доставки на газ до Европейски Съюз и предложи там да бъде построен газов хъб. По думите му, сходен център може да стане платформа за установяване на цената на синьото гориво, което ще изключи политизирането на този въпрос. Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че Анкара може да работи с Москва за износа на зърно. Двамата водачи не са разискали спора в Украйна, заяви Кремъл.
Прочетете още
" Ако Турция и нашите евентуални купувачи в други страни са заинтригувани, можем да помислим за още един газопровод и построяването на газов хъб на територията на Турция за продажби за трети страни, несъмнено, европейски, в случай че те демонстрират интерес ", сподели Владимир Путин.

" Решени сме да засилим и продължим износа на зърно, според постигнатото в Истанбул съглашение, както и да доставяме през Турция съветско зърно и торове за трети страни. Можем да работим за определянето кои да бъдат тези страни, само че е значимо с приоритет да бъдат бедните страни ", сподели Реджеп Тайип Ердоган.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР