Президентите на Русия и САЩ Владимир Путин и Доналд Тръмп

...
Президентите на Русия и САЩ Владимир Путин и Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Говорителят на Кремъл: Путин и Тръмп размениха само няколко думи в Париж

Президентите на Русия и Съединени американски щати Владимир Путин и Доналд Тръмп считат да се срещнат в границите на форума на Г-20 в Аржентина в края на месеца. Сред въпросите, които те ще разискват, е и ситуацията, основало се след решението на Съединени американски щати да излязат от Договора за ракетите със междинен и дребен обхват, заяви прессекретарят на съветския държавен основна Дмитрий Песков, представен от ТАСС.

На вчерашната къса среща в Париж двамата "буквално размениха единствено няколко думи ", означи Песков. "Те споделиха, че има защо да поговорят, че е належащо да поговорят и за контракта за ракетите... и се схванаха, че се ориентират (към среща) в Аржентина, на форума на Двайсетте ", сподели през днешния ден Песков на брифинг за публицисти в Москва.

Говорителят на Кремъл означи също, че не вижда предпоставки за среща на "нормандската четворка " по рецесията в Източна Украйна.

"Няма даже и намек за допустима ефикасност " от една такава среща, добави той. Коментирайки състоялата се в Париж среща на немската канцлерка Ангела Меркел, френския президент Еманюел Макрон и украинския президент Петро Порошенко, Песков уточни, че присъединяване на Путин в този диалог поначало не е било планувано. Нещо повече, съгласно него тази среща без Путин е била проведена поради невъзможността към този момент да бъде удължен диалогът във формата на "нормандската четворка ".

Президентът Путин не възнамерява среща в околните дни с водача на Северна Корея Ким Чен-ун, няма проекти за сходен контакт нито във Владивосток, нито след завършването на съмита на АСЕАН в Сингапур, заяви още Песков, отговаряйки на журналистически въпрос. Той посочи, че няма проекти за такава среща (на Путин) на връщане от Сингапур във Владивосток. ТАСС напомня думите на съветския заместител външен министър Игор Моргулов пред публицисти, че датата за посещаване на севернокорейския водач в Русия за среща с президента Путин е в развой на координиране.

В отговор на различен въпрос Песков, представен от Ройтерс, отхвърли обвиняванията, отправени от финландския министър председател Юха Сипиле, че Русия може би съзнателно е нарушила джипиес сигнала във Финландия по време на огромното военно обучение на НАТО в северните страни през последните седмици. Песков уточни, че не разполага с информация Русия да е виновна за това и добави, че неговата страна постоянно бива упреквана за всевъзможни закононарушения, като по предписание тези обвинявания са безпочвени.

Миналата седмица службите за въздушна навигация във Финландия насочиха предизвестие за въздухоплаването поради обилни проблеми с джипиесите в северната част на страната. Норвегия направи сходно предизвестие за загуба на джипиес сигналите за водачите в нейното въздушно пространство в края на октомври, когато стартира учението на НАТО.

"Възможно е Русия да е предизвикала този проблем. Известно е, че тя има такива благоприятни условия ", сподели през вчерашния ден Сипиле по Финландското радио и телевизия. Финландия не членува в НАТО, само че се включи като сътрудник в най-голямото военно обучение на алианса от десетилетия, което приключи в средата на предходната седмица.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР