Президентите на Русия и САЩ Владимир Путин и Джо Байдън

...
Президентите на Русия и САЩ Владимир Путин и Джо Байдън
Коментари Харесай

Путин и Байдън просрочиха времето за разговора си на 4 очи

Президентите на Русия и Съединени американски щати Владимир Путин и Джо Байдън завършиха договарянията си в стеснен формат в Женева, предадоха международните организации, като цитираха прессекретаря на съветския водач Дмитрий Песков.

Двете делегации се срещнаха първо в стеснен състав, в който влизаха двамата президенти и външните министри на двете страни Сергей Лавров и Антъни Блинкън, показва Асошиейтед прес.

По проект за срещата в стеснен формат беше очакван час и 15 минути, само че тя продължи съвсем два часа.

В началото на срещата Путин изрази вяра договарянията с американския му сътрудник да бъдат продуктивни. Той благодари на Байдън за самодейността за срещата. Американският водач съобщи, че чака да обсъдят сферите на евентуално съдействие и различия. Той също по този начин акцентира, че " постоянно е по-добре да има срещи лице в лице ".

За през днешния ден са планувани още две съвещания на двете делегации. В тях ще се включат и преводачи и съветници.

От американска страна делегациите в уголемен състав ще включват Блинкън, съветника по националната сигурност Джейк Съливан, заместител държавния секретар по политическите въпроси Виктория Нюланд, посланика на Съединени американски щати в Русия Джон Съливан и специалистите по Русия в Съвета за национална сигурност Ерик Грийн и Стергос Калудис.

От съветска страна делегацията ще включва Лавров, външнополитическия консултант на Путин Юрий Ушаков, заместника на Лавров Сергей Рябков, началника на генералния щаб на съветските въоръжени сили военачалник Валерий Герасимов, съветския дипломат във Вашингтон Анатолий Антонов, както и специфичните пратеници на Кремъл за Украйна и Сирия, а също и Песков.

Срещата се планува да продължи общо пет часа, преди всеки от водачите да даде конференция.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР