Президентите на Русия и САЩ трябва заедно да обявят, че

...
Президентите на Русия и САЩ трябва заедно да обявят, че
Коментари Харесай

Москва: САЩ и Русия заедно да потвърдят, че няма да използват ядрени оръжия

Президентите на Русия и Съединени американски щати би трябвало дружно да разгласят, че потреблението на нуклеарни оръжия е неприемливо.

Това прикани съветският външен министър Сергей Лавров на интернационалния конгрес " Примаковски четения ", представен от ТАСС.

" От политическа вероятност, от кардинална значимост е Русия и Съединени американски щати да успокоят останалата част от света и да одобряват взаимна декларация на високо равнище, че не може да има победител при нуклеарна война и затова е неприемливо и недопустимо ", разгласи Лавров.

Той напомни, че в предишното водачите на Съединени американски щати и Съветският съюз са правили сходни изказвания.

" Ние не можем да разберем за какво те не могат да потвърдят тази позиция в този момент. Нашето предложение се преглежда от страна на Съединени американски щати ", изясни Лавров.

Коментирайки изявления на Пентагона, които приканват за започване на разговор с Русия, Китай и КНДР за понижаване на риска от бойни дейности с потребление на нуклеарни оръжия, които не са предизвикани от Съединени американски щати, Лавров съобщи: " Това е казано от военната организация на страната, последната нуклеарна теория, която доста понижи прага за потребление на нуклеарни оръжия ".

Външният министър напомни, че по време на контактите с Вашингтон на равнище водачи, министри и президентски съветници Москва е предала оферти по всички въпроси за стратегическата непоклатимост, само че досега не са получили отговор. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР