Президентите на Русия и на Франция не са имали телефонни

...
Президентите на Русия и на Франция не са имали телефонни
Коментари Харесай

Кремъл: Путин и Макрон не са си говорили от два месеца

Президентите на Русия и на Франция не са имали телефонни диалози от два месеца, тъй като Франция е неприятелска страна, с която полемиките понастоящем не са нужни. Това съобщи през днешния ден Кремъл, съобщи Франс прес.

" Първо, Франция е неприятелска страна поради дейностите, които тя подхваща по отношение на нашата страна ", съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков и добави, че съветският и френският водач не си приказват по телефона, тъй като считат, че моментът не е настъпил и че понастоящем просто не е нужно да водят телефонни диалози. Ако възникне нужда, те могат да си позвънят още в идната минута, сподели представителят.

Последният формален телефонен диалог на Путин и Макрон датира от 28 май. Тогава в него взе участие и канцлерът на Германия Олаф Шолц и тримата разискаха ориста на украинците, които са пленени от съветската войска.

Преди това Макрон приказва по телефона с Путин при започване на май, при започване на март и пет пъти през февруари, когато нарастваше напрежението към Украйна. Преди това на 7 февруари той посети Москва и беседва с Путин в опит да понижи това напрежение.

Тези контакти на Макрон с Путин му навлякоха рецензии от някои хора и той бе упрекнат, че е поддържал регулярни контакти с съветския държавен глава, без да успее да предотврати съветската атака в Украйна.

Русия дефинира като вражески страните, които, сходно на Франция, постановиха наказания против нея след нейната инвазия в Украйна. Списъкът с неприятелските страни не стопира да нараства. Сега в него са към този момент Съединени американски щати, Канада, Австралия, Обединеното кралство, Нова Зеландия, Япония, Южна Корея, Норвегия, Тайван и всички страни от Европейски Съюз.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР