Президентите на Русия и Китай ще прекарат много време“ в

...
Президентите на Русия и Китай ще прекарат много време“ в
Коментари Харесай

Владимир Путин и Си Дзинпин ще обсъждат сигурността на Европа

Президентите на Русия и Китай ще прекарат „ доста време “ в разискване на сигурността на Европа и настояванията, които Москва насочи към Запада, когато се срещнат идната седмица, оповестиха от Кремъл през днешния ден.

Владимир Путин ще пътува до Китай за церемонията по откриването на зимното издание на Олимпийските игри в Пекин на 4 февруари на фона на напрегнати връзки със Запада поради Украйна, съобщи „ Ройтерс “.

Преговорите ще бъдат следени от близко от Вашингтон за сигнали за посоката на връзките Русия-Китай, които стават все по-близки на фона на влошаващите се техни връзки със западните страни.

„ Мисля, че този път, несъмнено, ще бъде отделено доста време за продан на отзиви по интернационалните въпроси, в това число стратегическата непоклатимост в Европа, гаранциите за сигурност за Русия, сигурността в Европа и разговора на Русия със Съединени американски щати и НАТО, както и районни проблеми “, разгласи представителят на Кремъл, Дмитрий Песков, пред кореспонденти.

Путин е подготвен да запълни празнотата, откакто някои западни страни оповестиха, че няма да изпращат публични лица за откриването на Пекин 2022 поради ситуацията с човешките права в Китай. Путин разгласи, че е срещу дипломатическите протести. Русия култивира по-тесни връзки с Китай от 2014 г, когато анексирането на Крим утежни връзките със Запада.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР