Президентите на Русия и Франция и обсъдиха изострянето на ситуацията

...
Президентите на Русия и Франция и обсъдиха изострянето на ситуацията
Коментари Харесай

Путин и Макрон призовават за бързо и пълно прекратяване на огъня в Нагорни Карабах

Президентите на Русия и Франция и разискаха изострянето на обстановката в Нагорни Карабах, водачите приканиха страните към оптималната въздържаност и скорошно преустановяване на огъня, оповестява ТАСС цитирайки известие на пресслужбата на Кремъл, съобщи БГНЕС. Телефонният диалог е извършен по самодейност на френската страна.
" Рязкото утежняване на обстановката в зоната на беше разисквано задълбочено. Изказана е сериозна угриженост по отношение на продължаващите огромни военни дейности. Владимир Путин и Еманюел Макрон приканиха двете страни за бързо и цялостно преустановяване на огъня, деескалация на напрежението и демонстрация на оптималната въздържаност ", се споделя в известието.
 Европейски Съюз: Трети страни да не се месят в спора в Нагорни Крабах Европейски Съюз: Трети страни да не се месят в спора в Нагорни Крабах
Държавните и държавните ръководители на Европейския съюз имат намерение на срещата на върха на 1-2 октомври да призоват трети стран...
Пресслужбата добави, че по време на диалога е маркирано, че няма опция на уреждането на рецесията в Нагорни Карабах с политически и дипломатически способи. " В този подтекст бяха прегледани съответни параметри на по-нататъшното взаимоотношение, най-вече във формата на Минската група на ОССЕ. Изказана е подготвеност за изказване от името на водачите на съпредседателстващите страни от Минската група (Русия, Франция и САЩ) в интерес на незабавното преустановяване на въоръжената борба и възобновяването на преговорния развой ", осведоми Кремъл.
" Беше наранена и обстановката след президентските избори в. Руската страна удостовери кардиналната си позиция по отношение на недопустимостта на всевъзможни опити за интервенция във вътрешните работи на суверенна страна и външен напън върху законните управляващи ", се споделя в изказването, съобщи още БГНЕС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР