Президентите на Русия и Беларус - Владимир Путин и Александър

...
Президентите на Русия и Беларус - Владимир Путин и Александър
Коментари Харесай

Путин и Лукашенко се разбраха да попречат на деструктивни сили да развалят отношенията им

Президентите на Русия и Беларус - Владимир Путин и Александър Лукашенко, разискаха през днешния ден в телефонен диалог обстановката, зародила в страната след изборите за държавен глава и показаха убеденост, че всички проблеми скоро ще бъдат решени. Това заяви пресслужбата на Кремъл, представена от ТАСС.
Още по тематиката
" Александър Лукашенко осведоми за обстановката в Беларус след президентските избори. От двете страни беше изразена убеденост, че всички зародили проблеми скоро ще бъдат уредени. Главното е от тези проблеми да не се възползват деструктивни сили, стремящи се да нанесат ущърб на взаимноизгодното съдействие сред двете страни в границите на Съюзната страна ", се споделя в известието.

Разговорът се е състоял по самодейност на беларуската страна, отбелязва организацията.

Говорителят на беларуското външно министерство Анатолий Глаз пък съобщи през днешния ден, че страната е подготвена да продължи разговора с Европейския съюз макар зараждащите в връзките компликации.

" Във външната политика на Беларус Евросъюзът еднопосочно съставлява едно от предпочитаните посоки. Затова при всевъзможни условия, при всяка конюнктура ние сме настроени към опазване на връзките и продължение на разговора, даже да той да е комплициран ", уточни представителят. Той акцентира, че " глобите са завършек на политиката ".

" Затова основният въпрос в този момент е има ли Европейски Съюз политика по отношение на Беларус. Ние имаме ", добави Глаз.

Вчера висшият представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел Европейски Съюз заяви след изключителната видеоконференция на европейските външни министри, че съюзът стартира подготовка за налагане на спомагателни наказания против Беларус. Той добави, че Европейски Съюз не приема резултатите от президентските избори в страната. По неговите думи новите наказания ще бъдат ориентирани против виновните за насилието против жителите и за подправянето на изборните резултати.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР