Президентите на Русия и Беларус Владимир Путин и Александър Лукашенко

...
Президентите на Русия и Беларус Владимир Путин и Александър Лукашенко
Коментари Харесай

Путин и Лукашенко кроят общ отговор на блокадата на Калининград

Президентите на Русия и Беларус Владимир Путин и Александър Лукашенко разискаха вероятен взаимен отговор на блокадата, наложена от Литва, върху преноса на артикули за Калининград , оповестява ТАСС.

" Акцентът беше подложен върху обстановката, обвързвана с противозаконните ограничавания, наложени от Литва върху преноса на артикули към Калининградска област. В този подтекст бяха разисквани някои вероятни взаимни стъпки ", се показва в изказване на Кремъл.

Допълва се, че двамата водачи са разискали и " някои наболели въпроси от двустранното търговско-икономическо съдействие ".
 Литва не разрешава преноса на още съветски артикули към Калининград
Литва не разрешава преноса на още съветски артикули към Калининград

Въпреки заканите на Русия

" Беше доказано взаимното желание за поредно подсилване на руско-беларуските връзки на партньорство и съюзничество. Беше контрактувано да поддържаме тесни контакти ", оповестява Кремъл.

По-рано през днешния ден стана ясно, че Литва уголемява обсега на възбраната за пренос на артикули през нейната територия към съветския ексклав, като в нея към този момент попада и превозването на бетон, дървени произведения, алкохол и промишлени химикали на алкохолна основа.

На към съветския Калининград.

Москва жигосах хода на Литва, наричайки го " обсада ", и даде обещание да отговори на възбраната по подобен метод, че
 В Русия плашат с война при обсада на Калининград
В Русия плашат с война при обсада на Калининград

Джабаров: При опасност за нашата сигурност със загуба на територия ще предприемем крайни ограничения

Според Кремъл дейностите на Вилнюс са противозаконни и. Литовските управляващи обаче настояват, че страната не налагала едностранни или спомагателни ограничавания, а единствено ползва поредно глобите на Европейски Съюз.

Калининград, бивше пристанище на Кьонигсберг - столица на Източна Прусия, е високомерен от Червената войска през април 1945 година и е предаден на Съветския съюз след Втората международна война. Той е ситуиран сред двете страни членки на НАТО - Полша и Литва.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР