Президентите на Полша, Литва, Латвия и Естония пристигнаха в Киев

...
Президентите на Полша, Литва, Латвия и Естония пристигнаха в Киев
Коментари Харесай

Президентите на Полша и балтийските страни пристигнаха в Киев

Президентите на Полша, Литва, Латвия и Естония дойдоха в Киев в сряда, с цел да се срещнат с президента на Украйна Володимир Зеленски, оповестиха от кабинета на полския водач, представени от Ройтерс.

Четиримата се причисляват към все по-голeмия брой европейски политици, които посещават украинската столица, откакто съветските сили се изтеглиха от северната част на страната по-рано този месец.

" Отправяме се към Киев със мощно обръщение за политическа поддръжка и военна помощ ", написа в " Туитър " литовският президент Гитанас Науседа в сряда, дружно със фотография на президентите до влака.

От кабинета на полския президент потвърдиха в " Туитър ", че държавните водачи към този момент са пристигнали в Киев.

Срещата ще се концентрира върху методите за подкрепяне на цивилното обитаеми и военните в Украйна, както и върху следствията на военни закононарушения, сподели представител на естонския президент Алар Карис.

Посещението става единствено ден, откакто президентът на Съединени американски щати Джо Байдън сподели, че нахлуването на Москва в Украйна съставлява геноцид, а президента на Русия Владимир Путин даде обещание Русия " ритмично и умерено " да продължи своята интервенция и да реализира задачите си.

От съображения за сигурност кабинетите на четиримата президенти отхвърлиха да дават детайлности за визитата.

Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер планираше да посети Киев по същото време, " с цел да изпрати мощен сигнал за европейска взаимност с Украйна там ", но той се оказа недобре пристигнал в Украйна, сподели каза самият Щайнмайер във вторник.

Германският вестник " Билд "  съобщи, че Зеленски е отхвърлил проектите на Щайнмайер за посещаване заради околните му връзки с Русия през последните години и поддръжката му за газопровода " Северен поток-2 ", предопределен да удвои потока на съветски газ към Германия, който сега е спрян.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР