Президентите на Полша, Литва, Латвия и Естония пристигнаха в Киев

...
Президентите на Полша, Литва, Латвия и Естония пристигнаха в Киев
Коментари Харесай

Президентите на Полша и балтийските страни пристигнаха в Киев

Президентите на Полша, Литва, Латвия и Естония дойдоха в Киев в сряда, с цел да се срещнат с президента на Украйна Владимир Зеленски, оповестиха от кабинета на полския водач, представени Ройтерс.

Четиримата се причисляват към, които посещават украинската столица, откакто съветските сили се изтеглиха от северната част на страната по-рано този месец.
 Роберта Мецола посети Киев и Полша в поддръжка на украинския народ
Роберта Мецола посети Киев и Полша в поддръжка на украинския народ

Тя бе поканена в Киев от ръководителя на Върховната рада Руслан Стефанчук

" Отправяме се към Киев със мощно обръщение за политическа поддръжка и военна помощ ", написа в " Туитър " литовският президент Гитанас Науседа в сряда, дружно със фотография на президентите до влака.

От кабинета на полския президент потвърдиха в " Туитър ", че държавните водачи към този момент са пристигнали в Киев.

Срещата ще се концентрира върху методите за подкрепяне на цивилното обитаеми и военните в Украйна, както и върху следствията на военни закононарушения, сподели представител на естонския президент Алар Карис.

Посещението става единствено ден, откакто президентът на Съединени американски щати Джо Байдън сподели, че, а президента на Русия Владимир Путин даде обещание Русия " ритмично и умерено " да продължи своята интервенция и.

От съображения за сигурност кабинетите на четиримата президенти отхвърлиха да дават детайлности за визитата.

Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер планираше да посети Киев по същото време, " с цел да изпрати мощен сигнал за европейска взаимност с Украйна там ", само че, сподели каза самият Щайнмайер във вторник.

Германският вестник " Билд " заяви, че Зеленски е отхвърлил проектите на Щайнмайер за посещаване заради околните му връзки с Русия през последните години и поддръжката му за газопровода " Северен поток-2 ", предопределен да удвои потока на съветски газ към Германия, който сега е спрян.
 Борис Джонсън дойде в Киев
Борис Джонсън дойде в Киев

Там се намира и австрийският канцлер
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР