Президентите на пловдивските футболни клубове Спартак и Марица - Динко

...
Президентите на пловдивските футболни клубове Спартак и Марица - Динко
Коментари Харесай

Спартак и Марица: Защо се отпускат пари само за Ботев и Локомотив?

Президентите на пловдивските футболни клубове Спартак и Марица - Динко Миленчев и Христо Христов, показаха недоволството си от решението да бъдат отпуснати 37 милиона лв. от страната единствено за стадионите на другите два тима от Пловдив Ботев и Локомотив. Това стана на специфична конференция в пресклуба на Българска телеграфна агенция - Пловдив. По думите им те не желаят средства за клубове си, а за общинските уреди, които употребяват - стадион " Марица " и някогашният работен стадион, който е за потребностите на школата на " Спартак " и сателитните му тимове Брестник и Реал.

В тази връзка двамата президенти споделиха, че въпросите, които имат ще бъдат заложени на кмета на града Здравко Димитров в писмен тип. Миленчев и Христов желаят да знаят за какво отпуснати от страната 37 милиона лв. се разпределиха единствено сред Локомотив и Ботев, надлежно по 12 милиона и 25 милиона лв. и за какво няма средства за стадион " Пловдив ".

Те припомниха, че на специфична среща президентите на футболните клубове в Пловдив се сплотиха към концепцията за реконструкцията на най-големия стадион в града на специфична среща в Общината преди към година. Те отхвърлиха и претекста, че парите са дадени на база на фенската маса, за което Христо Христов акцентира, че в случай че е по този начин то тогава в България трябваше да има единствено 4 стадиона.

Ние нямаме опция и контакти да търсим пари за Общината, сподели Христо Христов и добави, че в случай че не получат отговори на въпросите си, ще провеждат спокойно шествие. Двата клуба показаха идейни планове за своите бази за ДЮШ, за които обаче е належащо да се уредят връзките с Общината за терените.

" Спартак показа план за три милиона лв. за базата на някогашния Работнически стадион, а " Марица " - за към 4 милиона за базата на Английската гимназия, която клубът употребява.

В края на конференцията президентът на Марица Христо Христов съобщи, че ще се отдръпна от клуба след края на този сезон, за който тимът е обезпечен финансово. Като претекст той посочи, че няма финансова опция да устоя клуба и прикани да пристигна човек, който може да го прави.

" Обявявам го в този момент, с цел да има повече време, нямам опция да устоявам клуба по метода, по който желая да го върша, само че съм подготвен да оказвам помощ без да бъда президент ", сподели Христов. Той посочи, че издръжката на тим в Трета лига коства към 200 000 лв. на сезон.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР