Президентите на Литва и Полша отхвърлиха критиките на френския лидер

...
Президентите на Литва и Полша отхвърлиха критиките на френския лидер
Коментари Харесай

Литва и Полша отхвърлиха критиките на Макрон към НАТО

Президентите на Литва и Полша отхвърлиха рецензиите на френския водач Еманюел Макрон към НАТО, съобщи ДПА.

Литовският държавен глава Гитанас Науседа и този на Полша Анджей Дуда обявиха след среща във Вилнюс, че не са съгласни с думите на Макрон, че НАТО е в "мозъчна гибел ", и акцентираха жизнеспособността на организацията, а също по този начин предизвестиха, че не би трябвало да се стига до разделяне в редиците на алианса, показва балтийската информационна организация БНС.

Столтенберг: Европейски Съюз не може да замести НАТО

Нито Полша, нито Литва са усетили "мозъчната гибел " на НАТО, сподели Науседа в коментар за думите на френския му сътрудник за положението на пакта.

"Точно противоположното, имаме доста съответни и амбициозни проекти да засилим нашето съдействие за в бъдеще ", сподели Науседа пред публицисти.

Дуда съобщи, че алиансът е посочил жизнеността си след дейностите на Русия в Украйна, и добави, че отражение на това е и засилващата се военна ангажираност на Съединени американски щати на полска територия.

НАТО превъоръжава системата за ранно предизвестие

"Не виждам някакъв необикновен проблем. Естествено, всяка страна си има своите условия, своята политика, и всеки политик си има своите упоритости. Съжалявам, в случай че някои от тях не съумяват да осъществят упоритостите си, само че това е техен проблем ", сподели полският водач.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР