Президентите на Иран, Русия и Турция ще се срещнат на

...
Президентите на Иран, Русия и Турция ще се срещнат на
Коментари Харесай

Трета среща за Сирия на президентите на Иран, Русия и Турция

Президентите на Иран, Русия и Турция ще се срещнат на 7 септември в Иран – трета такава среща на върха, с цел да търсят способи да се постави завършек на спора в Сирия, заяви през днешния ден турската държавна телевизия,цитирана от Агенция Франс Прес.

Президентът Реджеп Ердоган ще пътува до Иран за диалози с сътрудниците си Владимир Путин и Хасан Рохани, разгласи телевизия „ Хабер “.

Частната турска Ен Ти Ви добави, че срещата ще е в северния ирански град Табриз.

Първата среща сред тримата президенти бе в Сочи, Русия, през ноември предходната година, а втората – през април тази година в турската столица Анкара.

Междувременно ирански медии оповестиха, че военните министри на Иран и Сирия са подписали съглашение за военно съдействие и възобновяване на страната.

Това станало при визитата на иранския министър на защитата Амир Хатами в Дамаск. Във втория ден от визитата той имал „ подробни договаряния “ със сирийския си сътрудник Али Абдуллах Аюб и сирийския президент Башар Асад, заяви организация Тасим.

Според нея „ съглашението за военно-техническо съдействие “ осигурявало дълготрайно наличие и присъединяване на Иран в действия в Сирия.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР