Президентите на Франция и САЩ Еманюел Макрон и Доналд Тръмп

...
Президентите на Франция и САЩ Еманюел Макрон и Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Макрон: Нещата бележат напредък на Г-7

Президентите на Франция и Съединени американски щати Еманюел Макрон и Доналд Тръмп оповестиха прогрес в договарянията си по търговията и други тематики на втората си двустранна среща по време на срещата на върха на Г-7 в Канада, без обаче да загатват доближаване на позициите по митата върху стоманата и алуминия, предадоха Франс прес и ДПА.

"Започнахме да обсъждаме настоящи тематики като търговията и това разреши да се разсеят доста възможни недоразумения. Има воля да работим, да напредваме дружно ", съобщи Макрон при започване на срещата си с Тръмп.

"Нещата на тази среща на върха на Г-7 бележат прогрес ", означи френският президент. Той добави, че диалозите на форума са откровени, само че вижда "готовност от всички да се реализира съглашение и да има метод, който да е печеливш за всички ".

Тръмп също възприе по-положителен звук и похвали "много положителните си връзки " с Макрон.

Той повтори, че Съединени американски щати имат огромен търговски недостиг с Европейски Съюз и съобщи, че "Еманюел оказа огромна помощ по този въпрос ".

"Ще стане нещо, мисля, че ще е доста позитивно ", сподели Тръмп, без да посочи по кои тематики.

След края на първата работна сесия на срещата на върха на Г-7 френски формален представител съобщи, че Европейски Съюз и Съединени американски щати ще стартират експертни диалози по търговията до две седмици, отбелязва Ройтерс.

Белият дом заяви, че двамата президенти са разискали търговията, Иран и идната среща на върха на Тръмп със севернокорейския водач Ким Чен-ун, съобщи Асошиейтед прес.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР